Heb je een vraag? Wij helpen graag.
Bel mij
Met wie kunnen we contact opnemen?
Bedankt voor jouw interesse. Wij nemen zo snel mogelijk contact op.

VbV-SCM Keurmerk voor MIND

Er is een nieuwe categorie beveiligingssystemen toegevoegd aan het VbV-SCM Keurmerk, te weten terugvindsystemen. Sinds 1 juni 2016 is MIND erkent met het VbV-SCM Keurmerk voor terugvindsystemen.

De functie van een terugvindsysteem laat zich gemakkelijk raden, namelijk het terugvinden van een gestolen auto. Een terugvindsysteem moet voertuigen binnen 24 uur in Nederland terug kunnen vinden.

 Binnen het Keurmerk komt deze categorie naast de bestaande categorie voertuigvolgsystemen. Deze nieuwe categorie binnen het Keurmerk is niet bedoeld om voertuigvolgsystemen te vervangen. Belangrijkste verschil tussen beide categorieën is dat voor voertuigvolgsystemen zeer gedetailleerd is vastgelegd op welke wijze het systeem dient te zijn opgebouwd / te functioneren, inclusief bijvoorbeeld de recent toegevoegde functie van jammingdetectie.

Voor terugvindsystemen zijn de gestelde eisen niet langer technisch inhoudelijk, maar juist voornamelijk functioneel. De terugvindsystemen worden daarom zowel voorafgaand aan het toekennen van de goedkeuring, als ook daarna continu beoordeeld op effectiviteit.

MIND heeft de uitvoerige tests van Kiwa SCM met goed gevolg doorlopen, en heeft sinds 1 juni 2016 een goedkeuring verkregen. Belangrijk onderdeel tijdens deze procedure is een praktijkproef waarbij niet alleen de betrouwbaarheid van het product onder de loep is genomen, maar ook de hele keten inclusief opvolging aan een audit wordt onderworpen.