MIND en Volkswagen in de prijzen

07-06-2017

De Dutch Interactive Awards (DIA) zijn de prijzen voor het allerbeste interactieve online werk. Afgelopen donderdag 1 juni is de Gouden Award gewonnen voor de ‘ Mijn Volkswagen App’ met Kraftwerk/ACHTUNG! En daar zijn we best trots op.

Het jury rapport over de Mijn Volkswagen App: ‘De app is disruptief op zijn eigen businessmodel én wordt als white label aangeboden door MIND. Er is goed nagedacht wat je met welke data kunt doen voor welke stakeholders. Er blijken meerdere toepassingen mogelijk en nog tal van businesscases. Het is voornamelijk het slim ontsluiten van data en dat doortrekken reporting/dashboarding. Dit is geen goud. Dit is platina’, aldus de Jury.

Lees hier meer over de DIA

Nominatie ‘Dutch Interactive Awards’

10-04-2017

MIND is genomineerd voor de Dutch Interactive Awards, (DIA) categorie Data voor de ‘Mijn Volkswagen app’. En daar zijn we best een beetje trots op. Donderdag 1 juni horen we of we in de prijzen zijn gevallen​.

Mijn Volkswagen app
Met de Mijn Volkswagen app geven we Volkswagen rijders meer inzicht in hun auto en hun eigen rijgedrag. Ook data kan worden gedeeld met de dealer zodat op basis hiervan service en onderhoud tijdig kan worden aangeboden. Inmiddels is de app uitgerold over meerdere PON merken.

Features
De app wordt ook uitgebreid met nieuwe features, zoals sinds kort de koppeling met Parkmobile. Zo kun je met de Mijn Volkswagen app nu automatisch je parkeerkosten betalen. Zo betaal je nooit teveel omdat de app ziet dat je wegrijdt. Handig en powered by MIND.

Lees hier meer over de nominatie
Lees hier meer over de case

 

Bijtelling? MIND rittenregistratie helpt

14-11-2016

Voor veel zakelijke rijders is het een jaarlijks terugkerende klus: berekenen hoeveel kilometers je privé of zakelijk dan wel voor woon- werkverkeer hebt gemaakt. Handig dus als je beschikt over een systeem dat die gegevens voor je bijhoudt, opslaat… en voor de Belastingdienst kan reproduceren. Met de apps van MIND is het mogelijk.

Een van de vele functionaliteiten van de MIND smartbox is rittenregistratie. Via de MIND app zijn gereden routes gemakkelijk te bekijken, en ritten kunnen met een eenvoudige ‘swipe’ als woon/werk, privé of zakelijk worden aangemerkt. De privacy is daarbij gewaarborgd, want alleen de gebruiker van de app kan de ritten inzien (als hieromtrent andere afspraken zijn gemaakt binnen een bedrijf kan dit anders zijn). Ritten verwijderen kan ook, mocht dat nodig zijn.

Het mooie van de rittenregistratie in de MIND smartbox is dat die volledigvoldoet aan de eisen van de Belastingdienst. Het systeem leest namelijk de exacte kilometerstand uit de CAN-bus, net als het dashboard. Hierdoor zijn er geen afwijkingen zoals bij veelgebruikte systemen die werken op basis van GPS route-informatie. Bovendien hoeven er met MIND niet elke twee maanden correctieritten te worden gemaakt.

Het downloaden van de MIND rittenadministratie kost slechts € 99,- per jaar, incl. btw. Ter vergelijking: de meeste concurrenten rekenen hier tussen de € 9,95 en € 12,95 per maand voor, plús een investering van minimaal € 300,- voor inbouw van de hardware. De MIND rittenregistratie is per kalenderjaar (fiscaal jaar) aan te schaffen en biedt de mogelijkheid om álle gedurende het betreffende jaar gereden ritten te downloaden. Dit kan zelfs nog tot maximaal twee jaar nadat de ritten zijn gemaakt.

MIND bereikt finale Accenture Innovation Awards 2016

26-10-2016

Uit alle – meer dan 800 – innovaties die zich hadden ingeschreven, behoort MIND tot de beste vijf concepten uit de categorie ‘Internet of Me’! De finale vindt plaats op 28 oktober in De Fabrique in Utrecht.

De Accenture Innovation Awards is een programma voor de meest innovatieve producten, diensten en concepten. In Nederland gelanceerde concepten die uitzonderlijke prestaties laten zien op het gebied van innovatie en duurzaamheid én jonger zijn dan drie jaar, kunnen worden ingeschreven en dingen mee naar de felbegeerde Blauwe Tulpen, de Groene Tulp en de Publieksprijs.

Dit jaar zijn er 11 thema’s en er werden meer dan 800 innovaties ingeschreven om te strijden om de Groene Tulp en de Blauwe Tulpen. MIND valt binnen het themagebied ‘The Internet of Me’. De jury bestaat uit een mix van professionals uit het bedrijfsleven en de overheid, die goed thuis zijn in innoverend Nederland.

Enige tijd terug werden de kandidaten voor de halve finale geselecteerd, tien per thema. Via een one-minute-pitch en vervolgens een Q&A-sessie mochten zij afgelopen week proberen om de jury te overtuigen, om zo een plaats in de finale in de wacht te slepen.

MIND – dat nog maar een half jaar bestaat – deed dat met succes: het is een van de vijf concepten binnen het thema ‘The Internet of Me’ die doorgaan naar de finale.

VbV-SCM Keurmerk voor MIND

26-09-2016

Er is een nieuwe categorie beveiligingssystemen toegevoegd aan het VbV-SCM Keurmerk, te weten terugvindsystemen. Sinds 1 juni 2016 is MIND erkent met het VbV-SCM Keurmerk voor terugvindsystemen.

De functie van een terugvindsysteem laat zich gemakkelijk raden, namelijk het terugvinden van een gestolen auto. Een terugvindsysteem moet voertuigen binnen 24 uur in Nederland terug kunnen vinden.

 Binnen het Keurmerk komt deze categorie naast de bestaande categorie voertuigvolgsystemen. Deze nieuwe categorie binnen het Keurmerk is niet bedoeld om voertuigvolgsystemen te vervangen. Belangrijkste verschil tussen beide categorieën is dat voor voertuigvolgsystemen zeer gedetailleerd is vastgelegd op welke wijze het systeem dient te zijn opgebouwd / te functioneren, inclusief bijvoorbeeld de recent toegevoegde functie van jammingdetectie.

Voor terugvindsystemen zijn de gestelde eisen niet langer technisch inhoudelijk, maar juist voornamelijk functioneel. De terugvindsystemen worden daarom zowel voorafgaand aan het toekennen van de goedkeuring, als ook daarna continu beoordeeld op effectiviteit.

MIND heeft de uitvoerige tests van Kiwa SCM met goed gevolg doorlopen, en heeft sinds 1 juni 2016 een goedkeuring verkregen. Belangrijk onderdeel tijdens deze procedure is een praktijkproef waarbij niet alleen de betrouwbaarheid van het product onder de loep is genomen, maar ook de hele keten inclusief opvolging aan een audit wordt onderworpen.